Leave Your Message
Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

O le a le galuega a le Casing Head Assembly i Meafaigaluega Wellhead

2024-04-19

I le faagaoioiga omeafaigaluega o le vaieli,fa'apipi'i ulu fa'atasi faia se sao taua i le fa'amautinoaina lelei ma le saogalemu o le su'eina o suau'u ma kesi faanatura mai fa'atanoa. O le malamalama pe fa'afefea ona fa'aogaina fa'apipi'i ulu e taua tele mo so'o se tasi i totonu o pisinisi suau'u ma kesi. I totonu o lenei blog, o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa i le faʻaogaina o le faʻapipiʻi ulu faʻapipiʻi ma lona taua i meafaigaluega ulu.


O le faʻapotopotoga ulu faʻapipiʻi o se vaega taua o meafaigaluega ulu lelei ma e avea ma fesoʻotaʻiga i le va o le faʻapipiʻi luga ma le faʻaputuga o le faʻafefe (BOP). O lana galuega autu o le tuʻuina atu lea o le lagolago mo le mamafa o le manoa faʻapipiʻi ma faʻamaufaʻailoga le va o le annular i le vale atigipusamao le vaieli . E taua tele lenei mea i le faatumauina o le sa'o o le vaieli ma puipuia ai so'o se liki po'o le sasa.


11 fa'apipi'i ulu fa'apotopotoga.jpg


O se tasi o elemene autu o le faʻapotopotoga ulu faʻapipiʻi o le ulu faʻapipiʻi, o se mea faʻapipiʻi tele faʻapipiʻi i le pito i luga o le.ulu vaieli . O le ulu pusa e maua ai le auala mo le faʻamauina o le manoa faʻapipiʻi ma e avea foi ma fale mole tautau fatafatamafa'amaufa'ailoga fa'apotopotoga . O le fa'amau fa'amau o se vaega taua tele o le fa'apotopotoga aua e lagolagoina le mamafa o le manoa fa'amau ma maua ai se fa'amaufa'ailoga i le va o le fa'amau ma le vaieli.


O lo'o iai fo'i i totonu o le fa'aputu fa'apipi'i le fa'aputuga o ta'avale fa'apipi'i e fa'aoga ai le fa'amau fa'amau ma maua ai se auala e fa'afeso'ota'i ai le ulu fa'apipi'i i le fa'aputuga fa'aputu. O nei spools ua mamanuina e tatalia le maualuga o le mamafa ma maua ai se fesoʻotaʻiga malupuipuia i le va o le faʻapipiʻi ulu ma le faʻaputuga BOP, faʻamautinoaina le faʻamaoni o meafaigaluega ulu lelei.


I le faaopoopo atu i le tuuina atu o le lagolago mo le manoa casing, o le faʻapotopotoga ulu faʻapipiʻi e iai foi se sao taua i le faagasologa o le sima. A mae'a ona tu'u ifo i lalo le manoa o le pusa i totonu o le vaieli, ona pamu lea o le sima i totonu o le atigi pusa ma fa'ata'amilo i luga i le va o le fa'amau ma le vaieli. O le fa'apipi'i fa'apipi'i ulu e maua ai se auala e fa'afefe ai le tafe o le sima ma fa'amautinoa o lo'o fa'asoa fa'ata'amilo i le pusa, ma fa'atupuina ai se so'otaga malosi i le va o le pusa ma le vaieli.


E le gata i lea, ua mamanuina faʻapipiʻi ulu faʻapipiʻi e faʻaogaina ai le tele o mea faigaluega ma meafaigaluega, e pei o faʻamau faʻapipiʻi, faʻamau faʻamau, ma isi vaega e manaʻomia mo le faʻaogaina lelei ma le tausiga. O lenei fa'aogaina lelei e mafai ai ona fa'apipi'i lelei ma fa'agaoioia meafaigaluega o le ulu lelei, ma avea ai le fa'apipi'i ulu o se vaega taua i le faagasologa o le fa'amae'aina.


I se aotelega, o le faʻapipiʻi ulu faʻapipiʻi o se vaega taua o meafaigaluega faʻapipiʻi e lagolagoina ai le manoa faʻapipiʻi, faʻamaufaʻailogaina i le va o le pusa ma le ulu, ma faʻafaigofieina le faʻagasologa o le sima. O lana matafaioi i le fa'atumauina lelei o le amio sa'o ma le fa'amautinoaina lelei o le fa'agaioiga lelei e le mafai ona fa'asilisili. O le malamalama i le fa'atinoga o le fa'aputu fa'aulu e taua tele mo so'o se tagata ta'alo i le suau'u ma le kesi alamanuia ona o se vaega taua i le su'eina o le suau'u ma le kesi mai le faatanoa.