Leave Your Message
Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

Malamalama i le matafaioi a le vaieli ma laau i le gaosiga o suauu ma kesi

2024-03-22

I le gaosiga o le suauu ma le kesi,vaielimaLaau Kerisimasi faia se sao taua i le fa'amautinoaina o lo'o maua mai a'oa'oga ma le saogalemu ma le lelei. Faʻatasi, o nei vaega e lua e pulea le tafe o le suauu ma le kesi mai le vaieli i luga, ma avea ai ma vaega taua o soʻo se gaioiga gaosiga.


O le vaieli o le feso'ota'iga muamua lea i le va o le faatanoa i lalo o le eleele mameafaigaluega luga.O loʻo faʻapipiʻiina i luga o lepusa lelei ma tu'uina atu se fa'amaufa'ailoga e tete'e i le mamafa e tu'u ai vai i totonu o le vaieli. O lo'o fa'apipi'iina fo'i le ulu o le vaieli i va'a eseese ma mea fa'apipi'i e pulea ma mata'ituina ai le vaieli i le taimi o le gaosiga ma le tausiga.


O se tasi o galuega autu a le ulu vaieli o le lagolagoina lea o le mamafa o lepusa ma paipa manoa ma so'o se isi lava mea faigaluega i lalo. E fesoasoani lea e fa'atumauina le sa'o o le vaieli ma puipuia ai so'o se liki po'o le sasa. E le gata i lea, o le vaieli e maua ai le auala e faʻapipiʻi ma toe aumai ai le laau Kerisimasi, lea e taua tele i le puleaina o le tafe o le vai i totonu o le vaieli.


Ata 4.png


O se laau Kerisimasi, e taʻua foi o se laau gaosiga, o se faʻapipiʻi lavelave o alatoto, meafaifaʻaili ma laoa e faʻapipiʻi i luga o le vaieli. O lana galuega autu o le faatonutonuina o le tafe o le suauu ma le kesi faalenatura mai vaieli i luga o nofoaga. O laau Kerisimasi e maua ai foi avanoa mo faʻalavelave lelei, e pei o le faʻaogaina o laina uaea ma le gau o le hydraulic, ma avea ma mea e fesoʻotaʻi ai mo le gaosiga ma laina tui.


O le laau Kerisimasi e masani lava ona aofia ai le tele o vaega, e aofia ai alatoto autu, apaau apaau, alatotoa ma fua eseese o le mamafa. O le valve autu e faʻaaogaina e vavae ese ai le vaieli mai mea faigaluega i luga ma tuʻuina atu se auala e tapuni ai le vaieli i se faʻalavelave faʻafuaseʻi. I le isi itu, o apaau apaau, e faʻaaogaina e pulea ai le tafe o le vai mai le vaieli ina ia mafai ona fetuunai fua o gaosiga pe a manaʻomia.


O alatoto fa'amalo o se vaega taua o le laau Kerisimasi ma e faʻaaogaina e faʻatonutonu ai le tafe o le vai e ala i le faia o tapulaʻa i le laina gaosiga. E fesoasoani lea i le pulea lelei o le mamafa ma le tafe, faʻamautinoa le faʻaleleia lelei o le gaosiga aʻo tausia le saogalemu o tulaga faʻaogaina. O fua fa'amama e mata'ituina le mamafa o le ulu lelei i le taimi moni, e fa'ataga ai le au fa'atautaia e faia fa'ai'uga lelei e uiga i le gaosiga ma le saogalemu.


I se aotelega, e galulue fa'atasi va'a ma laau Kerisimasi e fa'alauiloa saogalemu ma lelei le gaosiga o le suau'u ma le kesi. O le vaieli e maua ai se fesoʻotaʻiga saogalemu i le va o vaieli i lalo o le eleele ma mea faigaluega i luga o le eleele, ae o le laau Kerisimasi e pulea le tafe mai o vai mai le vaieli i le fale gaosi oloa. O le malamalama i galuega o nei vaega e taua tele i le faʻamautinoaina o le manuia o soʻo se suauʻu ma kesi gaosiga.