Leave Your Message
Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

O le a le Gaioiga Totonu o Valve Meafaigaluega vili: Tausia o le Pulea ma le Saogalemu

2024-01-05

11 fa'apipi'i ulu fa'apotopotoga.jpg

Fa'ailoa:

I le lalolagi lavelave o masini vili, e tele vaega taua e galulue fa'atasi ina ia mautinoa le fa'agaioiga lelei. Faatasi ai ma i latou, o valve e faia se sao taua i le faatonutonuina o le tafe o le vai, faatumauina le mamafa, ma e oo lava i le puleaina o tulaga faʻafuaseʻi. O lenei blog o le a suʻesuʻeina loloto i le masini ma le faʻaogaina o valve, faʻatasi ai ma se faʻamamafa faʻapitoa i lo latou taua ivaielima pulea lelei.


Valves i meafaigaluega vili:

O le valve o se masini e fa'aoga e pulea ai le tafe o le vai, kesi po'o le slurry. I masini viliina, e taua tele mo le faʻatonutonuina o le tafe o le palapala palapala, o se vai faʻapitoa e fesoasoani i le faʻaogaina o galuega. O nei valve e faʻaalia i le mamafa o le mamafa, maualuga le vevela ma mea faʻaleagaina; o le mea lea, e tatau ona tumau, faʻatuatuaina ma faʻasaʻo i le ofuina ma le masae.


Ulufale ma alavai:

Wellhead masini o se vaega taua i luga o le suauʻu poʻo le kesi vaieli ma tuʻuina atu le faʻatonuga talafeagai aʻo viliina. I le vaieli,alavai faia se sao taua i le faatumauina o le pulea ma le puipuia o mala mata'utia po'o le fa'asa'olotoina o le hydrocarbons. E lua ituaiga o valve e masani ona faʻaaogaina i totonu o vaieli o le "alatoto faitotoa" ma "vau fa'amau."


1. Faitotoa alavai:

O le alatoto o le faitotoa o se alavai gaio'i laina lea e tatala e ala i le siiina o le faitotoa i fafo mai le ala tafe o le vai. E maua ai le fa'aogaina lelei o le vaieli ma e masani ona fa'aoga i le taimi o le viliina. O alatoto o le faitotoa ua mamanuina e tetee atu ai i le maualuga o le mamafa ma puipuia ai le toe tafe mai o le vai. E masani lava ona tu'u i lalo o le vaieli ma fai ma pa puipui i so'o se oso fa'afuase'i.


2. Valau fa'amalo:

 Se alavai latina , e ta'ua fo'i o le alavai fa'atonutonu, e fesoasoani e fa'asa'o ma fa'atonutonu le tafega o le vai i totonu o le vaieli. E mafai ona fa'agaioia i tulaga eseese e fa'amautu ai le tafe mana'omia ma le mamafa i le taimi o le viliina. O lenei ituaiga valve e iai sona sao taua i le faʻaitiitia o faʻalavelave e mafai ona pulea lelei, taofiofia le mamafa tele, ma puipuia ai le faaletonu o meafaigaluega.


Lelei Pulea ma Valve Galuega tauave:

 Pulea lelei o le fa'agasologa o le fa'atumauina o le mamafa ma le tafe o le vai i totonu o tapula'a saogalemu a'o fa'agaioiga vili. O iinei, e sau le valve e faʻataunuʻu galuega autu e lua:


1. Valau e puipuia le sasaina (BOP):

BOP valves ua manatu o le laina mulimuli o le puipuiga mai le tafe le pulea. O nei valve e faʻapipiʻiina i luga aʻe o le vaieli, e maua ai se faʻaopoopoga maualuga o le saogalemu. Latou te poloka vaieli suauʻu i faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma puipuia lelei le sasa. E mafai ona tapuni vave e mea fa'apipi'i vai le alavai e taofia ai le sasa'e e fa'aesea ai le vaieli mai mea faigaluega i luga.


2. Valau puipui puipui fa'anumerale:

E fa'aogaina e BOP fa'ailoga fa'amaufa'ailoga fetu'utu'una'i e fa'amau ai le avanoa i le va o le paipa vili ma le vaieli. O nei alatoto e fesoasoani e pulea le mamafa ma e taua tele mo le pulea lelei o gaioiga, aemaise lava i le taimi o le viliina ma le faʻamaeʻaina o gaioiga.


I le faaiuga:

Valve i masini vili, aemaise lava ile va'alele ma faiga fa'atonutonu lelei, e iai sona sao taua i le puipuia o fa'alavelave fa'afuase'i, fa'atumauina le mamafa mana'omia ma pulea le tafe o le vai. O le malamalama i lona fa'atinoga ma le fa'amautinoaina o lona fa'atuatuaina e taua tele mo le saogalemu ma le lelei o galuega vili. A'o fa'aauau pea le aga'i i luma o tekonolosi, e mautinoa lava o le a fa'aauau pea le fa'atupuina o valve e maua ai le maualuga o le fa'atonutonuina, saogalemu ma le puipuiga o le si'osi'omaga.