Leave Your Message

Malamalama i Galuega a le Fa'atonuina o Faiga Fa'aviliina i Meafaigaluega

2024-05-17

A oo mai i le viliina meafaigaluega, o le faaaogaina ofa'atonutonuina le viliina o le mamafa (MCPD). ua fa'afouina le alamanuia e ala i le tu'uina atu o se auala e sili atu ona lelei ma saogalemu i galuega e viliina ai. O nei faiga ua mamanuina e pulea tonu ai le mamafa i totonu o le vaieli e pulea lelei tulaga o lalo ma iu ai ina faaleleia le faagasologa atoa o le viliina.


E faapefea lase galuega fa'atonu e viliina mamafa i totonu o se eli eli? Sei o tatou su'esu'e i le gafatia o nei faiga e malamalama atili ai i la latou galuega.


O faiga e viliina ai omiga fa'atonutonu ua fa'apipi'iina i tekonolosi fa'aola ma vaega e galulue fa'atasi e fa'amautu tulaga lelei o le mamafa i totonu o le vaieli. O se tasi o vaega autu o nei faiga o masini e viliina ai le mamafa, lea e aofia ai meafaigaluega eseese e pei o alatoto e pulea ai le mamafa, chokes ma sensors. O nei meafaigaluega e taua tele mo le mataʻituina ma fetuunai tulaga o le mamafa i le taimi o le viliina.


O gafatia ose faiga fa'atonutonu fa'atonutonu e vili mamafa amata i le mata'ituina o le taimi tonu o le mamafa o lalo e fa'aoga ai masini ma meafaigāluega. O nei masini e fa'aauau pea ona aoina fa'amaumauga i tulaga o le mamafa i totonu o le vaieli, e tu'uina atu ai fa'amatalaga taua i le au viliina. Faʻavae i luga o nei faʻamatalaga, e mafai e le faiga ona faʻapipiʻi otometi le faʻaogaina o le valve ma le throttle e faʻamautu ai le maualuga o le mamafa.

4-1 fa'atonutonuina faiga vili fa'amalosi.png4-2 fa'atonu faiga fa'amalosi.jpg

I le male,fa'atonu faiga viliina mamafa fa'aoga polokalame fa'akomepiuta ma algorithms e au'ili'ili ai fa'amaumauga na aoina ma fai ni fetuutuuna'iga fa'apitoa i faiga fa'atonutonu o le mamafa. O lenei faiga fa'agasolo e mafai ai e le faiga ona va'ai suiga o le mamafa ma faia suiga vave e puipuia ai so'o se fa'afitauli e ono tula'i mai a'o viliina.


E le gata i le pulea o le mamafa,Meafaigaluega Pulea Lelei fa'atonuina le viliina o faiga e iai fo'i le malosi o le sima fa'amalosi. O lenei vaega e mafai ai ona pulea sa'o le faiga o le sima, fa'amautinoa o lo'o sa'o ma lelei le tu'uina o le sima i totonu o le vaieli. E ala i le fa'atumauina o tulaga mana'omia i le taimi o le sima, e fesoasoani le faiga e fa'aleleia ai le sa'o o le vaieli ma fa'aitiitia ai le lamatiaga o fa'afitauli e feso'ota'i ma le sima.


Aotelega, o le fa'atinoga o le fa'atonuina o le viliina o le mamafa i totonu o le vili e fa'atatau i le fa'atonuga tonu o le mamafa o lalo. E ala i le fa'aogaina o tekonolosi fa'aonaponei, mata'ituina o taimi moni ma fa'atonuga fa'atonu, o nei faiga e maua ai se auala e sili atu ona lelei ma saogalemu i galuega vili.


I se aotelega, o faiga fa'atonu e viliina ai le mamafa e iai sona sao taua i le fa'aleleia atili o le fa'atinoga ma le saogalemu o masini vili. O nei faiga e fa'atumauina tulaga sili ona lelei o le mamafa, fesoasoani e fa'ateleina le lelei o le viliina, fa'aitiitia taimi fa'aletonu ma fa'aleleia le fa'amaoni o le va'a. A'o fa'aauau pea le fa'atupuina o le alamanuia, o le fa'aogaina o faiga e viliina mamafa e fa'amoemoe e fa'atupula'ia atili, ma fa'atupu atili ai le lumana'i o galuega vili.